Slangefisken

Oprindeligt postet på TV2-blog 12/1-09

Hadagnachash

Her vil jeg præsentere jer for Hadag Nachash, en funky hiphop-gruppe fra Israel, bestående af syv medlemmer: Sha’anan Streett, Guy Mar, Dudush Kalmar, Moshe “Atraf” Asraf, Yaya Cohen Aharonov, Amir Ben Ami og Shlomi Alon..

De er kendt for deres venstreorienterede budskaber i de fleste af sangene på deres, indtil videre, fire cd’ere..

Navnet, HaDag Nachash, betyder “slangefisken” (Ha som bestemt artikel, Dag er fisk og Nachash er slange) og er et ordspild på på “nahag chadash” (ny billist), et skilt nye billister plejer at sætte i bagruden på deres biler i Israel.. Noget som medlemmerne åbent udnytter, da de har indrømmet at de har sat skilte med deres bandnavn som ligner “nahag chadash“-skiltene i deres bagruder for at forvirre politiet..

Noget af det jeg holder af ved gruppen er deres alsidighed og den funky tone de har i alle deres sange.. De er meget livsbekræftigende.. Samtidigt har de en god humor, uanset om man er enige med dem eller ej..

Bandets syv medlemmers roller fordeler sig som følger:

Sha’anan Streett – Vokal
Guy Mar – DJ, Vokal
Dudush Klemes – Keyboard
Atraf Asraf – Trommer
Yaya Aharonov – Bass
Amir Ben Ami – Akustisk Guitar, Elektrisk Guitar
Shlomi Alon – Saxofon, Fløjte, Vokal

Og I skal naturligvis ikke snydes for deres sange;o).. Jeg har forsøgt at få videoerne sat direkte ind på bloggen, men jeg er åbenbart ikke den skarpeste kniv til den slags, så jeg må desværre nøjes med at sætte linksne ind til jer:o(..

Den første sang, Misparim (tal) er lidt et tilfælde at den blev den første.. Sad og lyttede til den mens jeg skrev dette, så det blev den første:o).. Sangen handler om den jødiske “besættelse” af tal.. Alle tal har en eller anden betydning for folk, hvilket også fremgår af sangen..

Misparim

Nu er der godt nok undertekster, men det går lidt hurtigt, så I kan finde teksten her.. Der har I også det hebraiske transkriberet;o)..

Den næste sang er Gabi V’Debi (Gabby og Debby), en ret fængende sang som tager lidt pis på et børneprogram som skulle lære børn engelsk.. De to personer, Gabi og Debi, tog børnene med rundt i verden, dog med den lille krølle at der skulle være et opbyggende zionistisk budskab knyttet til historien..

Gabby v\’Debby

Og teksten..

Så skal vi til Shirat haSticker (The Stickersong)… Det interessante ved den sang, er at den udelukkende er lavet af slogans fra plakater over hele Israel, alle mere eller mindre inkluderet..

Shirat haSticker

Og teksten..

Så må vi hellere tage Hine Ani Ba (Her kommer jeg).. Sangen handler om modsætningen mellem Jerusalem og Tel Aviv.. Startende med at de er blevet trætte af Jerusalem og bare trænger til at komme til Tel Aviv for at leve.. Efter lidt tid der finder de ud af, at det alligevel ikke er sagen og vil tilbage til Jerusalems fred og ro (og ikke mindst den gode Humus:o)..

Videoen kan ses her:

Hineh Ani Ba

Og teksten..

Og, for at slutte af med temmelig relevant sang, ender vi ved Shalom, Salaam, Peace (Fred, fred, fred), som er et udtryk for at fred ganske som alle andre steder, også er muligt her.. Sangen er hovedsageligt på hebraisk, men der er et vers på arabisk med.. Så kan I prøve at se om I kan høre forskellen;o)..

Shalom, Salaam, Peace

Og teksten..

Det var så Hadag Nachash.. Det er selvfølgelig kun en lille del af hvad de har lavet, jeg har præsenteret jer for, vi taler trods alt om fire cd’ere plus det løse:o)..

Mvh

Reklamer

One thought on “Slangefisken

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s