Et forsøg på forklaring..

Oprindeligt postet på TV2-blog 23/12-08

 

På hvorfor det er forkert at tage andre religioners skrifter til indtægt for sin egen..

Hej alle:o).. Og glædelig jul de af jer der fejrer den;o)

Jeg har et par gange på det sidste haft nogle debatter med kristne, som simpelthen ikke kunne forstå, hvorfor jeg havde så svært ved at de (mis)brugte de jødiske Skrifter til at underbygge deres egen tro..

Egentlig har jeg det fint nok med at kristne tror hvad de tror, så længe de ikke går rundt og slår os andre i hovedet med det.. Det er ikke slemt her i Danmark, danskere, uanset religion, er ret meget nede på jorden og har ikke det store temperament når det kommer til religion, ikke engang de religiøse:o)..

Men det hænder at jeg møder nogle få undtagelser eller at jeg kommer i kontakt med udenlandske ditto..

Her er et forsøg på at forklare hvorfor jeg, og nok også en del andre jøder, bliver lidt negativt stemte, når kristne forsøger at (mis)bruge vore Skrifter til at prøve at missionere:

Forestil dig nogle søskende der er blevet taget fra deres forældre og sat i en arbejdslejr, hvor de blev tvunget til at arbejde hårdt fra morgen til aften.. Inden de blev taget fra hinanden, skrev forældrende et langt brev, hvor de fortalte deres børn hvor meget de elskede dem og at de (børnene) var noget helt specielt for dem.. Derefter fortalte de hvordan børnene skulle opføre sig.. At storebroderen skulle passe på sine yngre søskende, at de yngre søskende skulle opføre sig ordentligt og lytte til hvad storebroderen sagde og så videre..
Hver dag, når der var tid til det, satte søskende sig sammen og genlæste brevene fra deres forældre, og mindedes en tid der var bedre, samtidigt med at de så frem til at forældrene kunne opfylde det løfte de havde givet til sidst i brevet, at de ville gøre alt for at børnene og de kunne genforenes.. Det var deres lys i en hård virkelighed, deres eneste håb..

Pludselig en dag ser en af fangevogterne børnene sidde med brevet.. Han tager det fra dem, læser det, spørger derefter hvordan de forstår brevet.. Børnene forklarer det, hvorefter fangevogteren udbryder at de tager helt fejl.. Brevet er i virkeligheden til ham, det er ham som er “storebroderen” i brevet og de yngre søskende er alle børnene i fangelejren, som skal gøre som han siger og opføre sig ordentligt.. Genforeningen er med lederen af lejren, ikke med forældrene, for lederen af lejren er i virkeligheden “forælder” for dem..

Forestil dig at du var et af de børn.. Hvordan ville du have det med at der kom en og sagde at DU havde misforstået DIT brev fra DINE forældre?

Det er muligt at forældrene havde noget at sige til alle børnene og fangevogterne som helhed, men det var ikke en del af dette brev, det ville de bruge andre til at sende til de rette folk..

Dette brev er Torahen, forældrene er G-D, børnene er det jødiske folk, fangevogterne er de ikke-jødiske folk der har holdt os som slaver gennem 2000 år.. Nu er tiden for fangelejrens eksistens endelig ved at være forbi og vi kan forberede os på at blive genforenet med G-D i vores eget land, hvor vi ikke skal leve som fremmede under andre herrer.. Men gennem de 2000 år har vi skullet leve dagligt med at fangevogterne har fortalt os, at VI har misforstået brevet til OS, selvom de fangevogtere ikke engang forstår VORES sprog, men har støttet sig op af dårlige oversættelse, som endda til tider er direkte manipulerede og forkerte.. Samtidigt er vi blevet hånet, spyttet, overfaldet, slagtet, voldtaget og forsøgt udryddet, mens vores fangevogtere har grint af os og sagt at vi var “blinde”, at vi selv var skyld i vores ophold i fangelejren, at vi ikke fortjente vore forældres kærlighed, men vi har holdt fast ved hvad vores forældre skrev til os, ikke hvad vore fangevogtere forsøgte at bilde os ind, for vi vidste bedre.. Vi vidste og vi ved stadig, at vi er elskede, selvom vi kan være problematiske og genstridige..

Indrømmet, det er ikke alle fangevogtere der var nogle dumme svin.. Der var dem der gav os chokolade og kage, der var dem der skjulte os, når lederen ville dræbe os fordi vi nægtede at acceptere at han var “forældrene”, der var dem der accepterede at vi forstod brevet på vores måde og ikke ville tvinge os til at acceptere den anden version.. Og vore forældre skal nok belønne dem for det, som alle taknemmelige forældre ville gøre..

Jeg ved godt at det blev lidt langt (og lidt følelsesladet måske), men det er som om at ikke-jøder der vil tage VORES Skrifter til indtægt for DERES religion, bare ikke forstår hvordan det føles for os.. Jeg vil lade enhver have hans/hendes religion i fred, så længe de vil lade mig have min religion i fred, men jeg er personligt ved at være træt af folk, der konsekvent vil fortælle mig at jeg tager fejl om min religions hellige Skrifter..

Mvh

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s