“Tror du der er noget derude ud over os?”

Oprindeligt postet på TV2-blog 5/3-08

I vore dages sekulære samfund, kan det være svært at finde troen på noget guddommeligt.. Vi ser kampen mellem religiøse og sekulære i hverdagen, en kamp der dog – heldigvis – primært foregår på ord..

Hvor man før oplevede at det kun være religioner der havde missionærer, ser man i dag også ateistiske ‘missionærer’, mest kendt nok en person som Richard Dawkins..

Nogle af de mest engagerede ateister mener simpelthen at religionerne er en trussel for verdenssamfundet og anklager religionerne for de krige vi har oplevet igennem tiden..
Omvendt peger de religiøse på at ateisterne ikke kan sætte sig ind i religionernes tanker, samt at der også har været ateister der har stået bag krige og undertrykkelse, bl.a. Stalin og Hitler (om Hitler var ateist, kan naturligvis diskuteres, men kristen var han ikke)..

Jødedommen er dog ret klar på det punkt, der er en G-D..

Dette er introduktion til det første af de 613 Mitzvot:

 

מצות-עשה להאמין שיש אלוה נמצא


Det er et påbud at bekende at der er en G-D, som der står i Skrifterne: Jeg er haShem jeres G-D (2. Mosebog 20:2)..

Dette er udgangspunktet for den jødiske tro; at der er en G-D og at Han ledte Israels folk ud af Egypten.. Ikke af egen magt og ikke ved nåde af Farao eller ved hjælp af en masse afguder, kun ved G-Ds hjælp og bestemmelse, kom Israel ud af Egypten..

Chafetz Chayim skriver i sin bog om Mitzvot, at den [jøde] der benægter dette, benægter selve hovedpunktet i jødedommen og har ingen plads i den kommende verden..
Vi er bundne til denne overbevisning og skal være klar til at give livet for dette..

Dette er dog kun en meget overfladisk gennemgang af det første bud, men hvis jeg skal gå i dybden med det, vil det ende med at være meget teknisk og svært at komme igennem.. Skulle DU, der læser dette;o), have spørgsmål, er du velkommen til at spørge..

Mvh

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s