Dæmonisering og undskyldning for had?

Oprindeligt postet på TV2-blog 7/8-09

 

Godformiddag derude:o)

Jeg sidder her og nyder min formiddagskaffe, og forsøger at vågne mens jeg kigger lidt rundt på de forskellige blogs herinde.. Det kommer der jo, som altid, en masse interessante tanker ud af..

Denne gang dog om, som titlen fortæller det, dæmonisering og had.. En hård ting at starte med, men det får da hurtigt en op i det røde felt, så et eller andet er det vel godt for:o)..

Men ok, vi er jo en gruppe af mennesker herinde, med meget bestemte meninger om alt samfundsrelateret, om det så er i forhold til dansk politik, udenrigspolitik, mellemøstpolitik eller pro-kontraislam og så videre..

Anyway, hvad jeg oplever af grupper der bliver “udstillet” herinde, så springer DF-tilhængere, muslimer, jøder, zionister, venstre-orienterede, socialister, kulturrelativister og nogle andre ikke så specificerede grupper i øjnene..

Jeg synes egentlig det er meget interessant, for alle er enige om at det er forkert at dæmonisere, eller i hvert fald udstille, grupper, men alligevel er mange temmelig enige om at det kun gælder lige netop deres egen gruppe?

Jeg havde en samtale med en medstuderende om folk der stemmer på DF.. Hun mente at de var racistiske idioter og var komplet ligeglad med hvorfor man stemte på DF.. Jeg spurgte hende om hun også var ligeglad med hvorfor en (for) stor procentdel af indvandrere/flygtninge/efterkommere af disse, udøvede kriminalitet og kun kiggede på at de gjorde det.. Det var hun ikke, det – mente hun – var noget helt andet..

Jeg har svært ved at se at det er noget helt andet.. Enten taler vi om mennesker og vil forsøge at forstå motivet for folks handlinger eller også vælger vi udelukkende at kigge på folks handlinger og forholder os til dette.. Det andet er lettere hyklerisk..

Anyway.. Samtidigt kan jeg læse at socialister er “skadedyr”.. Tak for kaffe, her sad jeg og havde det nogenlunde rart med mig selv og nu kan jeg læse at jeg er et skadedyr? Nåja, jeg er godt nok socialdemokrat, men stadig.. Ikke nok med at jeg er en forbandet kapitalistisk jøde, der sidder på alle pengene og styrer medierne (både i og uden for Danmark), men som om det ikke er nok, så gør mine socialistiske tanker mig til et skadedyr.. Jeg er forresten også massemorder, siden jeg er zionist.. Ja, er ikke let at være mig:o)..

Menok, hvorfor er jeg så et skadedyr? Tilsyneladende fordi jeg er forræder mod min egen kultur og tillader muslimer at komme ind i Danmark/Europa og underlægger mig dem gladeligt.. Eller, det er tilsyneladende sådan jeg er, siden jeg er socialist.. Samtidigt er jeg også massemorder og elsker at slagte uskyldige børn (mm.) siden jeg er zionist.. Her er det altså det modsatte, at jeg forsøger at trumfe min gruppes overlegenhed ved at slagte selvsamme muslimer, som jeg tilsyneladende underlægger mig.. Det er forvirrende.. Samtidigt så får jeg at vide, at jeg er et kapitalistisk møgsvin, siden jeg er jøde, men samtidigt står jeg bag Sovjet og kommunismen.. Fordi jeg er jøde..

Jeg er forvirret..

Hvad søren er min pointe?

Jeg tror at min pointe er, at alt ikke er sort/hvidt.. Jeg har en fornemmelse af, at der er en del tidligere socialdemokrater der stemmer på DF, så DF er måske også supportet af skadedyr? Jeg finder ikke nogen stor glæde i at se døde arabere og jeg går reelt ind for en binational stat, men jeg tror ikke meget på den nu, sådan kan en zionist også tænke.. Jeg har ikke mange penge, selvom jeg er jøde.. Jeg er modstander af kommunismen, selvom jeg er jøde.. Jeg bryder mig ikke om fanatiske religiøse mennesker, selvom jeg er ortodoks jøde.. Jeg har heller ikke noget mod homoseksuelle og jeg synes at hvad der skete i Tel Aviv i lørdags er tragisk og forfærdeligt, uanset hvem der stod bag det.. Jeg mener at Danmark skal hjælpe hvor Danmark kan, det samme mener jeg i forhold til Israel, men jeg mener ikke at nogle af landene skal gøre det på egen bekostning.. Jeg hader ikke muslimer, selvom der er muslimer der hader mig.. Det er enkeltpersoner og dem forholder jeg mig til enkeltvis.. Der er nemlig, sjovt nok, også muslimer der elsker mig, på trods af at jeg er jøde – måske netop fordi jeg er jøde? Der er danskere der hader mig fordi jeg er jøde, skal jeg også til at tage afstand til danskere som gruppe pga. de individer blandt dem der hader mig, eller gælder noget andet for dem?

Kan det være, at selvom vi alle har fællesnævnere i forskellige grupper, som vi kan identificere os med, så betyder det ikke, at vi er lig denne fællesnævner?

Jeg er træt af dæmonisering og undskyldninger for had, uanset hvem det er rettet imod..

Tak for kaffen, den blev drukket mens jeg skrev dette indlæg, nu vil jeg gå i bad..

Hyg jer

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s