“De forbandede bosættere…..”

Oprindeligt postet på TV2-blog 30/6-09

 

Okay, vi har alle sammen hørt alt for meget om den skide konflikt dernede.. Og vi er alle sammen enige om at jo før den bliver stoppet, jo bedre..

Men.. Der er tilsyneladende et problem.. Og nej, jeg taler ikke om Hamas konstante affyring af raketter eller daglige forsøge på at springe bomber i luften i Israel, det har verden besluttet ikke er et problem, så det er bare ikke et problem..

Nej, jeg taler om bosætterne.. De skide ekstremister, der kun er ude på at gøre livet så surt som muligt for fredelige arabere.. Deres insisteren på at bo, hvor deres familier har boet i generationer (og så ellers ikke et ord mere om araberes udrensning af jødiske elementer på arabisk jord)..

Lyder jeg sarkastisk?

Det skyldes at jeg er sarkastisk..

Ok, lad mig være ærlig, der er elementer blandt bosætterne som virkelig er nogle dumme modbydelige svin.. Jeg tager dyb afstand fra folk, der reelt gør hvad jeg har beskrevet, og det sker..

Men det er ikke majoriteten..

Men igen, det er muligt at bosætterne er flinke folk, når det kommer til mig.. Jeg er trods alt jøde, tror på jøders ret til vores eget land og er oven i købet religiøs.. Jeg er “en af deres” (det kan så diskuteres hvor meget jeg er det, men det må blive på et andet tidspunkt)..

Alt det ændrer dog ikke på at tingene vitterligt er mere nuancerede end medierne (og andre) gør dem til.. Bosættelserne er ikke bare et problem, de er også kilden til bedre forhold for arabere.. Ja, du læste rigtigt, de er også kilden til bedre forhold for araberne..

Bosættere har ikke kun et problematisk forhold til araberne.. Der er også bosættere der er på særdeles venskabelig fod med dem.. Der er bosættere der er ligeglad med om de bliver kaldt israelere eller palæstinensere, de vil bare bo i jødisk hjerteland..

Ironisk nok er det arabiske arbejder der bygger bosætterne.. De tjener penge på det og er ikke specielt interesserede i at bosættelserne stopper.. De arabere der arbejder i bosættelserne (vi taler om byer her) synes heller ikke specielt godt om det.. Og de arabere, der tidligere, tjente penge på bosættere der kom og handlede i arabiske byer, vil gerne have de forhold tilbage igen..

Sjovt nok er det ikke bosættelserne der skaber de største problemer på Vestbredden, det er Hamas.. Eller rettere sagt, magtkampen mellem Hamas og Fatah.. Hamas undertrykkelse og Fatahs korruption er af større bekymring for palæstinenserne, end checkpoints og bosættelser..

Det betyder dog ikke at jeg vil argumentere for at bosættelserne skal udbygges, men måske er løsningen på konflikten ikke at fokusere ensidigt på bosættelserne? Måske kan de være en del af løsningen mere end en del af problemet?

Indlægget er baseret på diverse artikler, samt personlige samtaler med palæstinensiske venner der bor på Vestbredden..

Lidt kilde og tillægsstof:

http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-%20Obstacle%20to%20Peace/Palestinian%20terror%20since%202000/Israel-%20the%20Conflict%20and%20Peace-%20Answers%20to%20Frequen.htm#peace

Officiel israelsk holdning til bosættelserne – Vigtigt at understrege at dette er den israelske version..

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1244035010760&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

“IDF troops more polite than PA police” – Artikel på Jerusalem Post, skrevet af Khaled Abu Toameh, palæstinensisk freelancer..

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1246296529935&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

“What a settlement freeze would do” – Editorial på Jerusalem Post

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1245924932645&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

“Palestinians want to build settlements” – Artikel af Khaled Abu Toameh

http://jss.over-blog.com/article-32993687.html

Video om palæstinenseres jødiske baggrund, hvordan nogle stammer blev tvunget til at konvertere til Islam, men holdt fast ved deres jødiske baggrund.. Man ser bl.a. Miro Cohen, en bosætter, side og hyggesnakke med arabere der bor nær hans by..

Mvh

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s