De syv noahitiske bud

Oprindeligt postet på TV2-blog 2/6-09

 

Sad i nat og diskuterede lidt med en ikke-jødisk ven.. Han var på samme tid glad for og lidt irreteret over at jøder ikke missionerede..

På sin vis var han glad, da han syntes at der allerede var nok religioner der missionerer og forsøger at trække deres version af sandheden ned over hovedet på folk.. På den anden side fandt han det fornærmende at vi ikke ville have folk til religionen.. Ja, det er ikke let at stille folk tilfredse:o)..

Jeg kunne dog fortælle ham, at der faktisk er en form for missionering fra jødisk side.. Men den er ikke så udtalt og egentlig en smule speciel..

Vi har i jødedommen syv såkaldte “noahitiske” bud, syv bud som G-D gav til Noah og som vi mener er gældene for hele verden:

– Ikke at dyrke afguder
– Ikke at være blasfemisk overfor G-D
– Ikke at myrde
– Ikke at bedrive hor
– Ikke at stjæle
– Ikke at spise lemmer (eller andet) fra endnu levende dyr
– At oprette domstole der kan regulere samfundene

Men hvorfor oplever man ikke jøder være mere aktive med at udbrede dette? En af grundene er, at der er folk der mener at der er missionerende religioner, der allerede indeholder disse syv bud, så vi har reelt ikke forpligtelse til at udbrede dem.. En af disse religioner er f.eks. Islam..

Men så kommer problemet.. Er Islam i overenstemmelse med Torah? Og er det nødvendigt? Er det tilladt at oprette en ny religion? Kan man acceptere en religion der også vil omvende jøder?

Men hvad med kristendommen, er der folk der spørger.. Der er de der mener at kristendommen også lever op til de syv bud.. Personligt må jeg tilstå at jeg ikke er af den holdning:oS.. Dette skyldes især treenigheden, men egentlig også at kristendommen afviser lov i det hele taget..

Faktisk er der folk der følger de syv bud uden at være tilhænger af nogen speciel religion.. Bney Noah (flertal af ben Noah, søn a Noah) som de kalder sig.. De er ikke jøder og har ikke ønske om at være det, men de føler at de har fundet sandheden i Torahen og de syv bud..

Og så endeligt, det er ikke umuligt at konvertere til jødedommen, men det er på ingen måde noget der kræves af nogen:o).. Sæt lige forholdene op mod hinanden: syv bud mod 613 bud, samme belønning, mindre straf for syv bud, større straf for 613 bud.. Hmmm.. Hvad synes du;o)

Mvh og hav en fantastisk dag derude:o)

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s