Danske jøder slår igen mod medier | Kristeligt Dagblad

Hej derude..

I dag har Kristeligt Dagblad publiceret følgende artikel:

Danske jøder slår igen mod medier | Kristeligt Dagblad.

Kort og godt går den ud på, at formanden for MT – Finn Schwarz – reagerer oftere på fordomme mod jøder i de danske medier.. I artiklen nævnes et eksempel med DR, som omtaler Israel som den “jødiske stat”, noget som Schwarz mener er forfejlet og derfor kritiserer DR for at sidestille jøder med Israel, da det – ikke helt forkert – er med til at fremme anti-semitisme i Danmark..

Jeg ved ikke helt om jeg er enig med ham eller ikke.. Jeg mener dog ikke at han bør rette kritikken mod DR lige i dette tilfælde, da der vel ikke er noget at sige til, at DR netop tænker på Israel som “den jødiske stat”, når Israel trods alt, mere eller mindre, har taget patent på dette? Det virker lidt underligt egentligt, for samtidigt med at Israel kæmper en hård kamp for at få palæstinenserne til at acceptere Israel som en “jødisk stat”, tager formanden for MT i Dk afstand fra at folk gør det?

Det kan vel ikke undre, at nogle folk ser Israel som “den jødiske stat”? Med en Davidstjerne solidt placeret i flaget, som symboliserer en Tallit (bedesjalet), Menorahen er statssymbol, statsreligion er Jødedommen, som gennemsyrer samfundet, majoriteten er jøder og staten selv omtaler sig som “den jødiske stat”, jamen så kan man da heller ikke bebrejde folk, at Israel til tider bliver omtalt som sådan?

Bevares, jeg er med på Schwarz kritikpunkt, at diverse katolske lande, ikke omtales som sådan (han nævner Frankrig og Italien), men det kritikpunkt er jeg ikke helt enig i, når man ser diverse debatter og artikler i dag.. Mange muslimske lande omtales som netop dette, muslimske lande (bare se diskussionen om Tyrkiets medlemsskab af EU) og man kan altså også opleve katolske lande blive omtalt som “katolske lande”, senest med Polen i forhold til Onyzko..

Jeg mener ikke at man skal undskylde anti-semitismen og det er dette indlæg heller ikke et forsøg på.. Jeg husker stadig synet af de heilende arabiske idioter i moddemonstrationen i januars og jeg har ærlig talt svært ved at finde en undskyldning for deres idioti – ikke at jeg har lyst til det – ligesom jeg var forundret over mediernes og politikkernes tavshed omkring det efterfølgende, hvor man havde mere travlt med at diskutere om en betjent sagde “perker” eller “perle” (!?).. DET er med til at fremme anti-semitisme, når man fortier dens tilsynekomst.. Ikke at DR omtaler Israel som Israel i virkeligheden gerne vil omtales..

Mvh

 

Ps. Det skal siges, at jeg synes det er fint at danske jøder siger fra overfor misinformation og fordomme i medierne, både hvad angår jøder og Israel, men det skal gøres når det reelt sker.. Læs eventuelt mit indlæg om Berlingskes artikel om forbuddet af arabiske partier i Israel..

Reklamer

One thought on “Danske jøder slår igen mod medier | Kristeligt Dagblad

 1. Tjek lige de her links fra Israels regerings website, hvor Benjamin Netanyahu i 2009 betegner Israel som “Jewish State”.
  http://www.mfa.gov.il/MFA/Foreign+Relations/Israel+and+the+UN/Speeches+-+statements/Address_PM_Netanyahu_UN_General_Assembly_24-Sep-2009.htm
  http://www.mfa.gov.il/MFA/Government/Speeches+by+Israeli+leaders/2009/PM_Netanyahu_Jewish_Federations_North_America_GA_9-Nov-2009.htm
  http://www.pmo.gov.il/PMOEng/Communication/EventsDiary/eventrai230609.htm
  I det sidstnævnte interview siger Netanjahu bl.a.
  “So a demilitarized Palestinian state that recognizes the Jewish State of Israel I think is the winning formula of peace.”

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s