Moskéer og minaretter

Så er der ballade igen.. En folkeafstemning i Shweiz endte med et forbud mod at bygge minaretter i landet.. Tilsyneladende er et lille flertal imod, at muslimer (og alle andre, går jeg ud fra) skal have lov til at bygge minaretter ved deres moskéer..

Nu er der så snak om, at det muligvis også skal komme så vidt her til lands, primært omkring spekulation om at DF kunne finde på at fremsætte samme forslag herhjemme, noget jeg ikke mindes at de har gjort, omend Pia Kjærsgaard udtrykte en positiv indstilling for det shweiziske forbud.. Det betyder dog ikke, at hun har planer om at det samme skal ske her, men lad os nu se hvad der kommer ud af det..

Men forbuddet i Shweiz har dog medført nogen debat om det samme herhjemme, hvilket man bl.a. kan se på diverse blogs, f.eks. Uffe Ellemand, Richardt Riis og Kamal Qureshi, samt diverse debatfora rundt omkring (heriblandt religion.dk)..

Folk er, fra hvad jeg har erfaret (ikke nødvendigvis kun baseret på ovenstående henvisninger) lidt delte om det, med argumenter for og imod..

Af argumenter imod minaretter, er der eksempler som at det vil skæmme landskabet, at det er et forsøg fra islamister at overtage landet, at man ikke skal tillade bønnekald, at Danmark er et kristent land og derfor ikke bør tillade muslimske symboler, at der muligvis er religionsfrihed, men ikke lighed.. Jeg skal ikke afvise, at jeg har glemt nogle argumenter..

Af argumenter for, er netop fokuset på religionsfrihed, at Danmark et demokratisk samfund, der ikke bare kan forbyde andre religiøse holdninger (og udtryk), at det vil være at undertrykke en minoritet og så videre..

Personligt kan jeg ikke se det store problem ved minaretter.. Ja, jeg kan udemærket forstå modviljen mod at tillade kald til bøn og er enig i dette, men selve minaretten, kan jeg ikke se det store problem i.. At nogle argumenterer for, at det, for islamisterne, vil betyde at de har sejret i Danmark, synes jeg er et lidt fjollet argument.. Det vil betyde, at vi skal forbyde alle symboler, der af folkene der benytter sig af symbolet, kan tolkes som en sejr, i forhold til deres status i Danmark.. Skal vi fjerne Davidstjernen fra synagogen?

Der er dem, som mener at eftersom at man ikke må bygge kirker i Saudi Arabien, så skal man heller ikke have lov til at bygge moskéer i Danmark.. Det er et interessant synspunkt, som reelt bygger på, at hvis “de” er dumme, så skal “vi” også være dumme, så kan de lære det.. Jeg ved bare ikke hvem “de” er, for der er vitterligt ikke mange saudi arabere, der bor her i Danmark..

Så er der henvisningen til, at i følge Shari’á, må synagoger og kirker ikke være højere end moskéer, noget som man ser meget strengt på (alstå, modstanderne mod moskéerne, mener at dette viser Islams intolerance), så derfor skal muslimer ikke have lov til at bygge moskéer/minaretter, eller i hvert fald ikke højere end kirker.. Det virker også lidt fjollet.. Fordi at der er en regel i Shari’á, som vi synes er forkert, skal vi altså til at indføre den mod andre.. Eller sagt med andre ord: Fordi “de” er dumme, skal “vi” også være det.. Ja, faktisk er det værre, for “vi” vil helt forbyde at bygge moskéer..

Der falder hele diskussionen om hvorvidt man skal have lov til at bygge moskéer ind: Nogle er imod, at muslimer bygger moskéer her i Danmark, det er et kristent land.. Og især hvis det viser sig, at det er finansieret af andre lande (der var en masse polemik, da det kom frem at Iran ville støtte den ene moské her i Kbh).. Men underligt nok, har de samme folk ikke det store problem med, at der bliver brugt penge fra den danske finanslov, til at bygge kirker og missionere i udlandet, bl.a. i visse muslimske lande..

Man vælger også helt at se bort fra det tåbelige i, at fremhæve hvor “udviklede” vi er her til lands, når det kommer til demokrati, mens “de” (altså, muslimske lande) er “underlegne”, men så vælger at følge deres “underlegne” tankegang, fordi at de ikke vil komme “op” på vores niveau og tillade fri religion.. Altså, “vi” vil hellere ned på deres niveau.. Nåja, så er vi da på samme niveau alle sammen:o)..

Når det er sagt, så er der da nogle tanker jeg ikke kan fornægte i alt det her.. Jeg er ikke blind over for symbolværdien i en minaret (eller moské i det hele taget), men jeg er heller ikke blind over for symbolværdien i at kunne sige “se, de undertrykker os og benægter os vores ret til at dyrke vores religion, og de taler så højt og flot om religionsfrihed!”.. Jeg kan heller ikke se behovet for en minaret, hvis man ikke bruger den til bønnekald (der vel er dens formål), men jeg kan såmæn heller ikke se det slemme ved at der er en minaret, bare for at være der..

Mja, bare lidt tanker om emnet herfra.. Hyg jer derude:o)..

Mvh

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s