Danmarks muslimer, forener eder!

Et nyt parti har set dagens lys: Danmarks Muslimer.. Ifølge Jp og andre medier, er partiet just blevet godkendt som politisk parti, så nu har Kristendemokraterne et  muslimsk modstykke..

Partiet, som har en facebookgruppe, men vidst ikke en hjemmeside endnu (jeg kunne ikke finde den, skulle den findes), har overordnet en mission, der kan opdeles i to punkter:

  1. At sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse i dansk politik
  2. At skabe en tydelig, reel og samlet opposition der evner at vinde næste valg.

Udover det, har de – allerede – også fire (det ene er lidt “skjult”) krav til oppositionen, som kort kan opgøres til at være:

  1. Et udspil der sikrer at udgangspunktet for fremtidens politik i Danmark er respekt for det enkelte menneske og omsorg for menneskets trivsel.
  2. Et udspil der sikrer medindflydelse for ALLE borgere i Danmark og ikke går på at ramme minoriteter for at fiske stemmer fra majoriteter i samfundet. (Bare ikke DF;o)
  3. Et udspil der garanterer en reel ligestilling for alle hvad angår socialpolitikken, uddannelsespolitikken, arbejdsmarkedspolitikken, retspolitikken og udlændingepolitikken.
  4. Vi forlanger samtidig at en samlet opposition erkender og respekterer at nutidens Danmark er et multikulturelt land, hvilket kræver at man tilrettelægger og gennemfører en politik der tager sit udgangspunkt i rummelighed og beskytter minoriteters interesser. (Jeg håber at jøder er inkluderet i dette, de kunne jo vise vejen frem, ved at arbejde med de fordomme om jøder, der hersker i muslimske miljøer)

Kommentarer i parentes, er mine..

Facebookgruppen, som jeg synes at kunne fornemme har eksisteret siden en gang i oktober, har allerede over tusind medlemmer, som dog ikke er nær nok til at berettige partiet til opstilling til næste folketingsvalg (det kræver 1/175-del af antallet af stemmer ved foregående valg, et tal der ender omkring 19.000), men hvis man går ud fra, at der i hvert fald er 200.000 personer i Danmark af muslimsk baggrund og i hvert fald halvdelen finder sympati med partiet, mon ikke de så skulle kunne få de nødvendige stemmer, ligesom at der højst sandsynligvis også er demokrati-mindede ikke-muslimer (ikke at muslimer ikke også kan være det), som vil støtte partiets chance for at begå sig i den demokratiske proces her i landet..

Spørgsmålet bliver så derefter, hvor mange der vil stemme på partiet.. Det kræver jo 2% af stemmerne, at blive valgt (hvilket vidst svarer til ca. 70.000 stemmer), så det bliver jo lidt sværere.. Kasper Møller Hansen, lektor i Statskundskab ved Københavns Universitet, fungerer som ekspert og kan meddele, at partiet får det hårdt.. Han peger på, at muslimer en bred betegnelse og at muslimer ikke nødvendigvis er enig med andre muslimer, bare fordi de er muslimer.. Naturligvis kan man finde punkter, hvor der er en bred enighed blandt muslimer (forholdet til palæstinenserne f.eks., på facebookgruppen, har der allerede været enighed om at støtte palæstinenserne), men begynder vi at forholde os til partiets program, som forhåbentligt bliver lidt mere omfattende end det jeg har set indtil videre, så bliver det interessant at se, hvor enige man vil være i partiets politik..

Ydermere peger Møller Hansen på, at der allerede er mange muslimske kandidater i andre partier, som sikkert også kommer til at trække mange af de stemmer, som partiet ellers håber på at få..

Herfra skal der dog lyde et held og lykke.. Selvom jeg ikke selv vil stemme på partiet (er træt af partier, som tager udgangspunkt i DF, uanset om man er for eller imod deres politik), så glæder jeg mig dog over at se et nyt parti, der nok skal fungere som en rød klud i øjnene på mange:o).. Altid spændene med gode politiske og samfundsdiskussioner;o)..

Mvh og god søndag

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s