Spørgsmål!

Hvordan identificerer man en “venstreorienteret” og/eller en “højreorienteret”? Hvad kendetegner de to betegnelser og dem man klæber dem på?

Mvh

Reklamer

2 thoughts on “Spørgsmål!

  1. Et udemærket sprøgsmål, mange har en mening om og af samme grund er der næppe et korrekt svar. Er men venstreorienteret er selv socialdemokratiet et højreparti, men er man højreorienteret, er socialdemokratiet socialistisk. Er man borgerlig er politiet vores beskytter, men er man så venstreorienteret at det er ovre i ANTIFA, så får politiet etiketten fascister, og at Danmark er en fascistisk stat. Både højre- og vestreorienterede partier går ind for den personlige frihed, men tolkningen er meget forskellig. Begge går ind for lige muligheder, men tolkningen er forskellig.

    Min holdning er generelt, at politik er værktøjer og ikke mål, mens målet er (jeg taler for mig selv) at flest mulige mennesker har det bedst muligt på lang sigt. Nogen partier er hverken til venstre eller højre, idet de har andre formål end fordelingspolitik. I gamle dage DE GRØNNE og i mellemøsten Islamiske partier eller endda jødiske partier, hvor økonomien ikke er det afgørende.

  2. Så er det også almindeligt, at apartheid og fascisme anses for at være højreorienteret. jeg har netop lige forfattet en artikel om apartheid i sydafrika og mellemøsten på min blog.

    Apartheid er desværre ganske almindeligt i mellemøsten, set gennem rscismeparagraffens briller, nemlig forskelsbehandling på baggrund af hudfarve, køn, seksualitet og religion. Det er især Ahmendinijads Iran og kønsapartheid, som det efterhånden hedder i Saudiarabien, Yemen, Sudan for ikke at tale om de gentagende forfølgelser af kristne koptere i Ægypten.

    Men det er 50års dagen for massakren i Sharpville, en township til Johannesburg, hvor 69 sorte blev dræbt af det hvide mindretalsstyre. Så derfor en artikel, det fører apartheid videre til dagens mellemøsten. http://semit.wordpress.com/2010/03/22/apartheid-i-sharpville/

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s