Historiske fejltagelser

En “kunstnergruppe” ved navn “Surrend” har lavet et “kunstværk” kaldet “Endlösnung”, hvor Israel er fjernet af kortet og i stedet erstattet af Ramallah..

En af “kunstnerne” bag “værket”, Jan Egeborg mener at det er nødvendigt at skabe en debat om at “det ikke behøver at være så tabubelagt at tale dårligt om Israel” og det vil han så forsøge med dette “kunstværk”..

At det skulle være tabubelagt at tale dårligt om Israel, kommer som en overraskelse for mig, der er i hvert fald en del folk der ikke er klar over det så..

Ja, det kan forekomme provokerende for nogen, men Jan Egeborg beroliger med udsagnet om at de aldrig laver noget “bare for provokationens skyld. Vi mener faktisk helt grundlæggende, at staten Israel var en historisk fejltagelse. Den diskussion, mener vi, er relevant”..

Jeg ved ikke helt om Jan har tanker om, at Israel skulle fjernes, men det kunne man jo godt tro, baseret på deres “kunstværk”.. Men fair nok.. Lad os da hjælpe Jan og hans gruppe på vej, med andre nationer, som også er “historiske fejltagelser”:

Tyskland er en historisk fejltagelse, staten burde være ophævet efter 2. verdenskrig.. Nu har landet været involveret i to verdenskrige med millioner af mennesker slået ihjel, både soldater og civile.. Tyskland bør ikke eksistere..

USA er en historisk fejltagelse.. Landet eksisterer kun takket være folkedrab og fordrivelse, samt tyveri af land..

Tyrkiet er en historisk fejltagelse.. Landet har fordrevet 2 millioner græsktalende kristne, igen og igen angrebet civile i Irakisk og Tyrkisk Kurdistant, samt været bagmænd for et folkedrab på 1,5 millioner armenere, samt systematisk bosættelse af Nordcypern..

Marokko er en historisk fejltagelse.. Landet står bag en systematisk fordrivelse af den oprindelige befolkning i Vestsahara, samt en systematisk bosættelse af landet..

Egypten er en historisk fejltagelse, landet bør ophæves efter dens lange historie af undertrykkelse, tvangskonverteringer og forbrydelser mod kopterne, landets oprindelige befolkning..

Syrien er en historisk fejltagelse.. Landet støtter terror i Libanon, har haft Libanon besat i en lang årrække, stået bag folkedrab i Sanah, støtter undertrykkelse af den oprindelige assyriske befolkning..

Kina er en historisk fejltagelse.. Landet har indvaderet og besat Tibet, ligesom landet står systemetisk undertrykkelser af flere minoritetsbefolkninger..

Sudan er en historisk fejltagelse, landet bør ophæves efter folkedrabet på mellem 200.000 og 400.000 civile..

Australien er en historisk fejltagelse, landet bør straks ophæves.. Landet eksisterer udelukkende på overførelsen af engelske kriminelle og fordrivelsen af originalbefolkningen, der i dag lever som andenrangsmennesker i landet..

Vi kan sikkert sagtens finde flere “historiske fejltagelser”, som bør ophæves med det samme.. Flere bud, vi skal jo ikke overse alle disse uretfærdigheder.. Eller hvad?

Artiklen hos JP kan læses her..

Mvh

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s