Israelsk stupiditet(?)

Det er ikke rare nyheder man vågner op til i dag.. Det er det generelt ikke, men for de ansvarlige for Israels flådeoperationer må det være specielt slemt.. Ligesom det er det for dem, der har mistet folk de holder i løbet af natten..

En gruppe pro-palæstinensiske aktivister, var på vej til Gaza med nødhjælp, da israelske skibe forsøgte at stoppe dem, hvilket førte til kampe med op til 16 dræbte aktivister.. Noget der – naturligvis – har fået verdenssamfundet til at reagere.. Civile angrebet i internationalt farvand er svært at forklare, især når de påskydes og dræbes.. Og, for at være ærlig, det kan ikke forklares..

Det er i hvert fald billedet man får, når man læser de danske medier.. Følgende artikler beskriver situationen, som en ensidig aggression fra israelsk side:

“16 dræbt da Israel bordede nødhjælpsskib”

“Israelsk minister beklager dødsfald”

WebTV:”Israels angreb på nødhjælpsskib”

“Ekspert: Skibsangreb kan få store konsekvenser”

“Drama på nødhjælpsskib til Gaza”

“Israel dræber flere i søslag med nødhjælpsaktivister”

“Israel dræber nødhjælpsaktivister i blodigt angreb ud for Gaza”

Der er dog nogle artikler der fortæller, at aktivisterne skulle have angrebet israelerne:

“Israel: Nødhjælp var ikke målet”

“Israel: Aktivister var skyld i blodbad”

“Israel: Vores soldtater blev angrebet på nødhjælpsskibet”

Noget der dog bliver afvist af aktivisterne selv:

“Aktivister: De skød civile, der lå og sov”

Læser man de israelske medier, er fremstilling dog lidt anderledes end de danske medier:

“IDF soldier shot, Critically wounded on Flotilla boad”

“Report: Hate chants from Flotilla”

“At least 15 activists dead, dozens hurt in flotilla action”

“Casualties reported during IDF raid on Gaza sail”

“Haniyeh: Gaza flotilla a triumph”

Nu er det stadig tidligt, så det er svært at danne sig et klart overblik, men uanset hvad, er min spontane tanke “Dumt!”..

Ja, der er dem der vil sige, at “aktivisterne angreb soldaterne, så det er selvforskyldt”, men jeg vil stadig sige “Dumt!” Ikke fordi, at israelske soldater forsvarer sig selv, hvis de blev angrebet, det ville jeg selv gøre, men fordi at man laver et angreb i internationalt farvand og IKKE har kalkuleret med, at man muligvis vil blive angrebet.. Lad mig forklare:

Aktionen blev korrigeret med Hamas, og Haniyeh – som det fremgår af en af artiklerne jeg har linket til – havde allerede udråbt den til en “sejr”, så man burde have vidst, at der ville være et eller andet på spil.. Og israelske soldater er dygtige nok, til at undgå dræbte, hvis de da er forberedt på denne slags overraskelser.. Når de kan lade sig overfalde og frarøve våben, så er det fordi de ikke har været forberedt på hvad der ville komme..

Pt. er det ord mod ord, blev israelske soldater overfaldet af aktivisterne eller skød soldaterne vildt omkring sig da de bordede skibet? Videoklippene viser det ikke, de er alt for tilfældigt skruet sammen og viser reelt ingenting.. Sendeforbindelsen til det live-tv der var ombord, blev meget “belejligt” afbrudt i en times tid, så den kunne ikke vise hvad der skete..

Hvad så nu?

Alt afhængigt af hvad resultatet af en eventuel undersøgelse bliver (EU kræver en tilbundsgående undersøgelse), kan dette blive anledningen til en ny krig eller opstarten på en ny “intifada” (som reelt også er krig).. Hvis Israel kan påvise, at der vitterligt var tale om angreb fra aktivisternes side og bevise, at der var våben om bord, så dør den dér.. Det er mit bud..

Mvh

Update:

I denne artikel er der livevideo, hvor man rent faktisk ser aktivister bevæbnet med bl.a. køller og man hører en stemme sige, at folk skal stoppe deres kampe, da man ikke kan “forsvare” de andre.. Det virker ikke som om, at aktivisterne man ser, er specielt oprørte..

Udover det, så kan det tilføjes at Tyrkiet har samarbejdet med flåden (og altså med Hamas), hvilket undrer mig.. Hvorfor benytter Tyrkiet sig af den slags metoder til at få “nødhjælp” ind i Gaza? Tyrkiet ved at der dagligt overføres store mængder FN-nødhjælp til Gaza..

2 thoughts on “Israelsk stupiditet(?)

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s