Dagens Nyheder fra Israel

Ok, det lyder jo som en daglig update, men jeg er ikke sikker på at jeg får tid og overskud til at gøre det til det. Men jeg vil da forsøge, om ikke andet så give en kort gennemgang af hvad der rører på sig her.

Jeg ved heller ikke om det har synderlig interesse, men jeg tænkte at det kunne være interessant at få et lidt bredere udvalg af nyheder fra Israel, en ting der relaterer til Israel-Palæstinakonflikten eller en mulig kommende krig med Iran.

Uanset hvad, så er der i hvert fald her en gennemgang af dagens (morgen)nyheder fra Israel:

En død og syv tilskadekommende efter trafikuheld over de indledende Helligdage.

Fem personer kom til skade, én alvorligt, på Motorvej 65 (der forbinder det vestlige og østlige Galilæa) efter et frontalt sammenstød mellem en lastbil og en personbil, mens en mor og hendes en måned gamle baby blev kørt ned af en bil i Tel Aviv fredag. En 25-årig mand døde fredag nat på Soroka University Hospital i Beer-Sheva efter en bilulykke.

67 blev anholdt for spirituskørsel, mens 80 kørere fik frataget deres kørekort og 75 køretøjer blev konfiskeret grundet alvorlige trafikforseelser.

1 dies, 7 injuries on the roads over the holiday

Øget fokus på voldsepisoder i israelsk fodbold.

VPD Shimon Shomroni giver udtryk for øget fokus fra politiet på voldsepisoder i israelsk fodbold, efter at landet har været vidne til en voldsbølge, både på og uden for banen. Især efter en episode der involverede en spiller fra Hapoel Haifa og personale fra Maccabi Petah Tikvah, hvor personalet fra Maccabi Petah Tikvah overfaldt spilleren, der endte bevidstløs, har tiltrukket sig opmærksomhed. “Vi vil ikke vise nogen tolerance overfor de, der bryder loven, ej heller de der råber racistiske tilråb,” udtalte VPD Shomroni, og indskærpede at politibetjente der er tilstede ved kampene fremover skal “tilbageholde, øjeblikkeligt, enhver spiller som handler voldeligt i forhold der ikke er relaterede til kampen selv.”

Police: We’ll detain soccer players for violence

Videnskabsministeren udnævner Gazit som administrerende forsker.

Tirsdag blev den verdenskendte professor Ehud Gazit udnævnt til administrerende forsker for Videnskabsministeriet i Israel. Prof. Gazit har hidtil holdt en stilling som vicepræsident for Tel Aviv universitets afdeling for forskning og udvikling, samt bestyrelsesmedlem af universitetets energioverførselsvirksomhed Ramot. Han vil afløse professor Danny Weiss, der besad stillingen i et år.

Science Ministry names Gazit chief scientist

Pensioneret forsker udvikler nyt våben mod modstandsdygtige bakterier.

På trods af at han har været pensioneret fra sin stilling som professor på det Hebraiske Universitets afdeling for medicin, arbejder 90-årige professor emeritus Nathan Citri stadig hårdt, hvilket resulterede i udviklingen af en ‘pakke,’ der kan være af afgørende betydning i kampen mod multiresistente bakterier.

A microbe fighter at 90

Arabisk-jødisk hockeyteam bryder fordomme.

Noget så utænkeligt i Mellemøsten som ishockey har vist sig at være det, der skulle til for at bringe jøder og arabere sammen. Ishockeyholdet fra Metulla, der ligger i det nordlige Israel ikke langt fra grænserne til Libanon og Syrien, består af jøder og drusiske arabere fra området, og er et nærmest tilfældigt resultat af generøs velgørenhed, en lokal ishockeyfan og en sportsgal arabisk borgmester. “Når du spiller sammen, glemmer du at du er jøde eller araber,” siger 12-årige Mayyas Sabag, en af holdets angribere fra Majdal Shams. Holdet tager senere denne måned til Canada, for at deltage i en turnering dér.

Arab-Jewish hockey team breaks barriers

Israelsk palæstinenser vinder tv-show “Eyal Golan is Calling You!”

25-årige Nissren Kader fra Haifa vandt sidste uge sangkonkurrencen i tv-showet “Eyal Golan is Calling You,” et program der var blandt de mest sete i Israel. Showet er en sangkonkurrence, hvor deltagerne forsøger at nå og vinde finalen, bedømt af den berømte og populære Mizrahi-sanger, Eyal Golan og et udvalg af hans venner. Mizrahi er en speciel musikstil udviklet af mellemøstlige jøder, kaldet Mizrahim, som normalt ikke byder på mange arabiske sangere. Især set i lyset af det kølige forhold mellem selvsamme jøder og israelske arabere, var Kaders sejr overraskende, både for hende selv og seerne. “Jeg havde aldrig forestillet mig at de (jøderne) ville synes om mig, så meget som de gjorde. Jeg er en arabisk borger i en stat, der har problemer og uoverensstemmelser mellem jøder og arabere, og de så noget andet. De så end anden side,” udtalte Kader efterfølgende.

‘I am so proud to be the first Arab to win a Hebrew singing program!’ Woman who won Jewish music talent show becomes unlikely star in Israel 

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s