Dagens Nyheder fra Israel 11/4-2012

Så er jeg klar med en ny update fra Israel.

 

 

Kannabis-aktivister udfordrer forbud mod ‘ryge-arrangement.’

En aktivistisk gruppe, Dor Emet (Sandhedens Generation), står bag en appel til den israelske højesteret, om ophævelsen af et politiforbyd, der kan forhindre udførelsen af “Marijuana Day Rally,” et arrangement ment som en protest mod forbuddet mod kannabis. Højesteretten venter på et svar fra politiet, der skal redegøre for deres forbud.

Cannabis activists challenge ban on ‘smoking rally’

 

Familier strømmer til renoveret Yarkon National Park.

Hvad der tidligere et forurenet og utiltrækkende stykke land, Yarkon National Park er i dag et eftertragtet naturområde, der tiltrækker tusinder af israelere. På den tredje dag af Hol HaMoed, dagene i midten af Påsken, besøgte over 9.000 israelere parken, for at slappe af og komme lidt væk fra de vante omgivelser. Og det er ikke kun mennesker der er tiltrukket af de nyrenoverede og rengjorte område, men også dyr, som ellers har holdt sig langt væk.

Families flock to renewed Yarkon National Park

 

Tusinder af jøder deltager i morgenbønnerne ved Vestmuren.

Mere end 70.000 bedende jøder deltog mandag i morgenbønnen ved Vestmuren, som er det nærmeste jøder kan komme på deres helligste sted. På trods af at jøder i dag ikke er forpligtede til at udføre pilgrimsfærerne til Jerusalem, udnytter tusinder af jøder alligevel disse dage til at ‘stige op’ til Jerusalem, for at bede der og modtage den ‘Kohanitiske velsignelse,’ den trefoldige velsignelse, der beder for Guds velbehag for de tilstedeværende, der siges af medlemmer af den præstelige familie, Kohanim, der deltager i bønnen.

Velsignelserne udføres ved Kotel, det hebraiske navn for Vestmuren, under de tre pilgrimshøjtider, Pessah, Sukkot og Shavuot, samt på Shabbat, men hvor det ikke er tilladt at rejse rundt på Shabbaten, den jødiske hviledag, udnytter mange jøder muligheden for at rejse rundt under de to pilgrimshøjtider, Pessah og Sukkot, hvor der er mellemliggende dage der gør det muligt.

J’lem: Thousands attend priestly blessing at Kotel

 

Nye vidner træder frem i Moti Elon-sagen.

Statsanklageren i Jerusalem-distriktet har ansøgt om at fremstille nye vidner i sagen mod rabbineren Moti Elon, der er anklaget for seksuelle krænkelser mod to mindreårige studerende. De fire nye vidner, som vil give vidneudsagn i den kommende uge, er tidligere studerende hos rabbiner Elon Moti. Rabbiner Elon Moti, der er en populær personlighed, afviser alle beskyldninger.

New witnesses come forward in Moti Elon trial

 

Test-resultater viser at børn af Sovjet-immigranter præsterer bedre end børn af indfødte israelere.

Resultaterne af den nationale Meitzav-test viser at børn der har immigranter fra tidligere sovjet-lande, præsterer bedre end børn født af indfødte israelere. Det er i de tre områder, matematik, videnskab og engelsk, at de viser de bedste resultater, mens de ligger under gennemsnittet i hebraisk, hvilket dog bliver udlignet efter hensyn til socioøkonomiske forhold.

Test results show children of immigrants from former Soviet Union outscore native-born Israelis

 

Bono fra U2 set i Israel.

Stjerner har også brug for ferie nu og da, og Bono, forsanger i det irske band U2, har tilsyneladende valgt at holde ferie i Israel. Om der kun er tale om ferie, er dog ikke klart, da Bono ikke selv har udtalt sig officielt om baggrunden for sit ophold i Israel, hvilket har medført spekulationer om det er i forbindelse med hans rolle som menneskerettighedsaktivisti eller eventuelle forretninger, der har bragt ham til landet.

U2 frontman Bono spotted in Israel

 

Yishai: Deri hører til i Shas.

Aryeh Deri, tidligere formand for partiet Shas, har tidligere givet udtryk for tanker om at forme sit eget parti, men dette bliver afvist af den nuværende formand for Shas, Eli Yishai, der til  den ultraortodokse radio, Qol Barama, udtalte at Deri ikke vil gå imod Shas’ spirituelle leder, rabbiner ‘Ovadyah Yosef, men derimod vende tilbage til Shas. “Jeg er ikke i tvivl om at han (Deri) i sidste ende vil gøre hvad (rabbiner Ovadyah Yosef) ønsker. Hans (rabbiner Ovadyah Yosef) holdning er klar.”

Yishai: Deri belongs in Shas

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s