Tørklæde-pigerne og deres racisme!

Oven på den famøse artikel i Politiken om fire muslimske piger, der helst ikke vil finde partnere, der er mindre uddannede end dem selv, har mange reaktioner kørt på deres valg (eller fravalg) af kun at ville finde en muslimsk partner. “Hvad en af de mange danske mænd der er ledige,” har mange reageret. Andre har givet udtryk for at de finder pigerne racistiske af samme årsag, af at de ikke ville vælge en dansker i stedet.

Disse reaktioner viser at de helt har misforstået pigernes kriterier, som pigerne selv har givet udtryk for det i hvert fald. Det er ikke “farven” på de eventuelle partnere der er kriteriet, men derimod religionen. Ingen af pigerne har sagt, at de ikke vil have en dansk muslim, en flødefarvet, bleg dansker, blåøjet og blond, som kan spore sin familie helt tilbage til før halvtredsernes Morten Korch-samfund, derimod har de givet udtryk for, at de vil have en partner der – udover at kunne føre en fornuftig dialog – deler deres religiøse udgangspunkt, deres fundamentale værdigrundlag og deres verdenssyn.

Det falder dog også nogen for hjertet, men hvorfor? Vi vælger alle i forhold til disse kriterier, det er der ikke noget odiøst i.

Her er hvad pigerne udtaler omkring kriterier. Kun den første, Fatima Hachem, siger noget der reelt kan opfattes – med meget dårlig vilje – som afvisning over for “etniske danskere”:

 Da jeg så mødte op på universitet – med henblik på at uddanne mig først og fremmest – var der kun en somalisk gut i min klasse.

Resten var etniske danskere, og billedet er stort set det samme på de andre uddannelser på AU; der er en massiv underrepræsentation af nydanske drenge på uddannelserne. (Fatima Hachem)

Mona Khaled, den næste i rækken udtaler derimod at det er “i orden” at gifte sig med “etniske danskere”:

Enkelte vælger at gifte sig med etniske danskere, hvilket også er helt i orden.

Intet problem dér i følge Mona. Hvor er racismen? Hun fortsætter:

Når alt det er sagt, vil jeg gerne påpege, at det i bund og grund handler om at finde en partner med tilstrækkelige fællestræk, som skal udgøre det fundament, et ægteskab skal bygges på.

Ja, lige præcis. Det er jo netop det der er kernen i valg af en partner, som gerne skulle holde livet ud. Hvem søren går ud, uovervejet, og beslutter med sig selv at vælge en partner der ser ting fundamentalt anderledes end en selv, bare fordi man er “forelsket” i gutten eller guttinden?

Og hun slutter af med at sige at:

kan jeg ikke finde det i Danmark, er jeg ikke afvisende over for at se ud over landets grænser, når jeg en dag skal etablere mig

Hun siger ikke at hun ikke vil finde en dansker som partner, såfremt at han har tilstrækkeligt med fællestræk, men at kan hun ikke finde ham i Danmark, så må hun finde ham andetsteds. Nogle reaktioner lugter mere af fornærmelse over, at hun vover at insinuere at måske er danskerne ikke gode nok.

Den tredje af de interviewede, Sali Arar, taler slet ikke om valg i forhold til religion eller etnicitet, men udelukkende om uddannelsesniveau og “forældede traditioner.”

Heller ikke den sidste af de interviewede, Siham Al-Said, taler om etnicitet eller religion, men påpeger derimod at det ikke handler så meget om en akademisk uddannelse, men mere om at have en uddannelse i det hele taget samt at være dannet.

Så ud af de fire interviewede er der kun én som tilnærmelsesvis udtaler sig på en måde, der – med ond vilje – kan forstås som at hun ikke vil have en “etnisk dansk” partner.

Stop nu med at gøre det her til noget det ikke er. Lad de fire piger (og andre) vælge hvem de vil ud fra de kriterier de nu har, uden at få ondt i, hm, enden bare fordi de ikke vælger som jer. Folk der mener at disse piger giver udtryk for manglende tolerance har selv udvist en mangel på selvsamme tolerance, når de ikke kan acceptere at der er folk, som vælger ud fra andre kriterier end dem selv.

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s