Det Komparative Studie af Religion

I stedet for at skulle søge igennem bloggen, kan du her finde de artikler jeg vil skrive om forskellige emner, der falder under kategorien “komparativt studie af religion.” Det vil primært være studiet af Islam og Jødedom, men muligvis også i forhold til andre religioner.

Det er ikke religiøse artikler som sådan, men artikler om religion. Det vil sige, jeg vil ikke beskrive min egen tro i de artikler der bliver linket til her, men derimod om religionerne Islam og Jødedom. Det betyder ikke, at jeg ikke vil behandle emnerne med respekt, men derimod at jeg vil behandle dem kritisk. Kritisk her betyder ikke at det vil blive behandlet “negativt,” men at jeg ikke forholder mig til religionernes krav om at repræsentere “sandheden” eller at jeg tolker diverse tekster i lyset af senere kommentatorer, hvor meget autorative de end måtte være inden for de to religioner.

Jeg skriver dette for at gøre mine præmisser klare. Jeg studerer komparativ religion på en akademisk institution og som akademiker, derfor er det også min indgangsvinkel i disse forhold. Artikler jeg skriver med et mere religiøst øjemed, hvor jeg vil præsentere min overbevisning på en række emner, vil blive fundet i artikelsektionen under “Religiøse Tanker.”

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s